OVER ONS

De Baptistengemeente Leiden is een ongedwongen en gezellige groep van mensen die samen een levende gemeente van Jezus Christus wil zijn.
Zo'n 140 mensen zijn direct betrokken bij onze gemeente. Er zijn momenteel rond de 100 leden.
De Kooikapel in Leiden staat midden in een woonwijk, midden tussen de mensen, midden in het leven. We willen graag in deze wijk, in deze stad en in de wijde omgeving de liefde van God verder verspreiden, zodat iedereen kennis kan maken met een God die niet ver weg is, maar een God die je in Jezus Christus graag ontmoeten wil.

Wat wij willen

We willen een gemeente zijn waar iedereen zich welkom voelt. Met aandacht voor elkaar en voor onze directe omgeving.
We vinden het hierbij belangrijk om een eigentijdse gemeente te zijn. Het is ons verlangen om toegankelijk en gastvrij te zijn voor elke bezoeker.
Daarnaast hebben we een grote groep vrienden, kinderen en vaste gasten.
We zijn een veelkleurige gemeente met verschillende leeftijden, achtergronden, ervaringen en karakters, maar met één verlangen: we willen God ontmoeten en groot maken.

God heeft ons lief. Die liefde willen we graag beantwoorden. Dat kan niet zonder het hebben van een persoonlijke relatie met God en met Zijn Zoon Jezus Christus. Ons doel is samen God te eren, samen Jezus te volgen, elkaar tot hand en voet te zijn, elkaar op te bouwen en Gods liefde naar een ander uit te dragen.

We doen dit onder meer door samenkomsten, door cursussen, door evangelisatie en door zorg voor elkaar.

Een lichaam bestaat uit allerlei lichaamsdelen. Delen die stuk voor stuk uniek functioneren. Zo willen wij, als mensen van één kerk, ook een eenheid vormen. Met unieke mensen die ieder op een unieke manier hun plekje innemen en zo onze gekregen gaven en talenten mogen inzetten tot opbouw van de gemeente en tot eer van God.

Onze kernwaarden

Samen groeien, leven, (aan)bidden en getuigen